Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Eltűnhet a Törökbálintot csúfító torzó

BIATORBÁGY - Újra építőmunkások jelentek meg a Tó park környékén, az 5 éve félbemaradt építkezésen, a betontorzók körül. A mai "színvonalas" sajtóra jellemző módon, folyamatosan, mint törökbálinti területről számolnak be, a torzók valóban Törökbálintot csúfítják, de Biatorbágy területén vannak.

 Az épületeken 5 év után jelentek meg újra építőmunkások a Lavinamix Építő Kft. megbízásából. Az információk szerint, első ütemben lakások kialakítása valósul meg, mivel a jelenleg tapasztalható lakáspiaci boom miatt, kevés a piacon a megfizethető árú lakás. Lakásokon kívül szabadidősportra szolgáló termeket is kialakítanak. A korábban tervezett bevásárlóközpont építése elmarad, az csak a későbbi tervek között szerepel, ugyanakkor a lakásokhoz kapcsolódó kisebb kereskedelmi egységek, minden bizonnyal kialakításra kerülnek.

Kiemelendő, hogy immáron egyértelműen nem csak állagmegóvó munkákról van szó, hanem tényleges befejező munkák zajlanak. Az épületekkel együtt, megkezdődött a beruházáshoz kapcsolódó M1-es lehajtó építésének befejezése is.

Az építkezés még 2010 novemberében állt le, mivel a finanszírozó Eurohypo Bank az anyavállalat nyomására kihátrált a beruházás mögül, az akkor kirobbant gazdasági válságra hivatkozva. 

A Lavinamix Kft. az eredeti beruházó felszámolási eljárása folyamán, tartozásai fejében jutott hozzá a komplexumhoz, ahol korábban felmerült még annak is a lehetősége, hogy egy újabb amerikai világvége filmet forgassanak, de ez végül elmaradt. Az új beruházó szerint, a hasznosításra több elképzelésük is született: konferenciaszállodával együtt apartman-, illetve stúdiólakásokra gondoltak, de fölmerült a kórházként való hasznosítás ötlete is.

Hozzászóláshoz jelentkezz be!