Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Egyre biztosabb: Újjáéled a Tópark!

BIATORBÁGY - Egyre több, és egyre biztatóbb információk szivárognak ki arról, hogy Törökbálint határában folytatódik a Tópark beruházás. A Lavinamix Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a tulajdonukba került betontorzókból szeretnék kihozni a maximumot, és az sem zavarja őket, hogy nem tudni, mi lesz a környező telkekkel.

Természetesen a koncepció nagy mértékben átalakult. A korábbi 100 ezer négyzetméternyi iroda helyett, csupán 45 ezer négyzetméternyi irodát alakítanak ki, és a felszabaduló területből lakásokat, kereskedelmi üzlethelyiségeket és szállodát alakítanak ki. A szálloda sem szerepelt a korábbi tervekben, ám a kongresszusi központhoz kapcsolódóan, ezt a beruházó elengedhetetlennek tartja.

A koncepció módosítás mögött az áll, hogy az irodák jelen helyzetben piac képtelenek lennének, ugyanakkor a CSOK támogatással a lakások könnyen eladhatóvá válnak. Pont emiatt, már meg is kezdik a 2. ütemnyi lakás kialakítását is. A koncepció szerint, nem egy üzleti negyedet, hanem egy klasszikus elővárost kívánnak kialakítani.

A betontorzó épületén és telkén kívül egyetlen tehermentes területe van az egykori Tópark projektnek: a tó és környéke, amely összesen 36 hektáron terül el, és amely a Tó Vagyonkezelési Kft. tulajdona. Mint Berta Zsolt cégvezetőtől megtudtuk, a törökbálinti önkormányzat tavaly ősszel fogadta el a település új rendezési tervét, amely erre a területre is vonatkozik: e szerint ott egy várossal egybekötött, úszóházas projekt épülhet. Utóbbi a gyakorlatban 55 apartmant, hat éttermet, sportklubot és rekreációs létesítményt jelent. A rendezési terv alapján már el is indulhat az engedélyeztetési eljárás, ami nem építési engedélyt jelent, hanem vízjogit, lévén vízre épülő objektumokról – úgynevezett úszóművekről vagy állóművekről – van szó. A cég arra számít, hogy az engedélyezés eltart egy évig, tehát nagyjából 2017-ben kezdhetik meg az építését.

Hozzászóláshoz jelentkezz be!