Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Locsolási kedvezmény

Jogszabályi változások miatt, 2016-tól nem jár alanyi jogon a locsolási kedvezmény, hanem azt igényelni szükséges. Ez mindössze egyetlen igénylőlap kitöltéséből áll. A locsolási kedvezményt a törökbálintiaknak az ÉTV Kft-nél kell igényelni, és az igénylőlapokat minden lakossági felhasználó számára megküldik.

A vonatkozó jogszabályok szerint a szennyvíz-elvezetési helyről a szennyvízelvezető műbe kerülő szennyvíz mennyisége méréssel (szennyvízmennyiség mérő beépítésével) – mérés hiányában pedig az adott helyen fogyasztott vízmennyiség alapulvételével állapítható meg. Azaz, ahol a bebocsátott szennyvízmennyiséget külön nem mérik, ott az elfogyasztott vízmennyiség alapján kell megfizetni a szennyvízdíjat. Ám lehetőség van arra, hogy ne vegye figyelembe az Érd és Térsége Víziközmű Kft. (továbbiakban ÉTV Kft.) a szennyvíz mennyiségének meghatározásánál az elkülönített mérés hiányában, házikert öntözéséhez május 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszakban felhasznált, az elszámolás alapjául szolgáló ivóvízfogyasztás 10 százalékát elérő vízmennyiséget, amennyiben azt a lakossági felhasználó kéri. Az ÉTV Kft. e csatornadíj kedvezményt mennyiségi korrekció útján biztosítja.

2015. évben és az azt megelőző években a fenti kedvezményt igénylés nélkül biztosította az ÉTV Kft. minden lakossági Ügyfelének, azonban a vonatkozó jogszabályi rendelkezések változása miatt a nyári locsolási csatornadíj kedvezményt – az azzal élni kívánóknak – 2016. évtől már igényelni szükséges.

Az elkülönült mérés nélküli, locsolási csatornadíj kedvezmény igénylésének feltételei a következőek:

  • A lakossági Felhasználó lehetőséget biztosít a Szolgáltatónak, hogy az igénybevétel feltételeit előzetes értesítés nélkül ellenőrizze.
  • A lakossági Felhasználó egyéb, helyi vízvételi lehetőséggel nem rendelkezik (víziközműből szolgáltatott ivóvizet használ locsolás céljára), és nincs külön mérője a locsolási víz elszámolására (locsolási ikermérő vagy locsolási célú mellékvízmérő).
  • A felhasználási helyen legfeljebb 2.000 m2 méretű házikert található, és érvényes hitelesítésű bekötési vagy mellékvízmérő működik.

Igénylő rendelkezik az ÉTV Kft-vel kötött érvényes, lakossági díjas közszolgáltatási vagy lakossági díjas mellékszolgáltatási szerződéssel, illetve nem áll fent teljes körű mellékmérősítés.

A locsolási csatornadíj kedvezményre jogosító igénylőlap Társaságunk részére történő visszaküldésének határideje 2016. április 15., mely beérkezése esetén az ÉTV Kft. a kedvezményt 2016. május 1-től biztosítja.

További részletes információ és az igénylőlap elérhető itt!

Hozzászóláshoz jelentkezz be!