Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Jól szépül a Munkácsy Mihály utca

Lassan elkészül a Munkácsy Mihály utca Szent István utca és József Attila utca közötti szakaszának páratlan oldali felújítása. Ennek apropóján látogattunk ki, próbáltuk ki az új burkolatot, és készítettünk róla néhány fotót. Már jól láthatóak a parkolók, amit az autósok birtokba is vettek, és látszódik a leendő zöldfelületek helye is.

Mint ismeretes, hosszú-hosszú évek óta tervezte Törökbálint vezetése, hogy felújításra kerüljön a Munkácsy Mihály utca. Ennek első ütemeként került felújításra a Főutca páratlan oldala a Szent István utcától a József Attila utcáig. A felújítás keretein belül, rendezésre került több közmű helyzete is, amik egyúttal szintén fel is lettek újítva. Felújításuk már csak azért is szükségszerű volt, mivel egyetlen mai szabványnak nem feleltek meg, és a rendelkezésre álló tervrajzokon sem szerepeltek, de ez nem egyedi eset, az országban mindenhol a felújítások alkalmával ezzel szembesülni kell.

A felújítás egyik sarkalatos pontja volt a vízelvezetés megoldása is, mivel egy-egy nagyobb esőzésnél a járdán csónakokban lehetett közlekedni. A felújítással a korábbi kaotikus parkolási rendszer helyett, kulturált formában tudnak várakozni az autósok, és egységes járdán tudnak közlekedni a gyalogosok is. A felújítással összefüggésben nem kevesebb, mint három új zebra kerül kijelölésre, melyek helye már jól látszódik. Két zebra kerül kialakításra a Munkácsy Mihály utcában a Szent István utca és József Attila utca kereszteződésénél, míg a harmadik a Szent István utcában kerül kialakításra, a Munkácsy Mihály utca kereszteződésénél.

Külön dicséret, hogy a tervezőknek és a döntéshozóknak sikerült olyan díszburkolatot kiválasztaniuk, ami az elmúlt hetek téli időszakában is már bizonyított. A legtöbb felújításnál probléma, hogy a szépség árán olyan burkolatot fektetnek le, ami már pár csepp esőtől is veszélyesen csúszóssá válik. Ezzel szemben viszont, a Munkácsy Mihály utcában lefektetett burkolat, még a fagyos időben is rendkívül jól tapadt, ezzel csökkentve a balesetveszélyt.

A fák és a zöldterület helye már látszik, de a füvesítésre csak a fagyok megszűnését követően, az első tavaszi napsugarak érkezését követően kerülhet sor. Szomorú ugyanakkor, hogy sokan már a friss földbe dobálták a cigarettás csikkjüket, vagy adott esetben 5 méter sétát megspórolva a humuszon keresztül gyalogoltak.


Miért kell már most taposni a zöld helyét, és beledobálni a csikkeket? :(

Galéria a felújításról.

Hozzászóláshoz jelentkezz be!