Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

2 nap, 3 új körforgalom

Két nap alatt, három körforgalom átadására is sor került Törökbálinton. Igaz, a háromból egyet már korábban birtokba vehettek az autósok, a hivatalos átadásra államalapításunk ünnepén került sor. Két körforgalmat az új M0/M7 és Érdi út csomópontjában, egyet pedig a Haranglábnál adtak át.

Augusztus 19-én pénteken a délutáni órákban vehették birtokba az autósok azt a két körforgalmat, ami az Érdi út és az M0/M7-es autópályák csomópontjában került kialakításra. Az új körforgalomtól azt várják, hogy csökken azon érdi autósok száma, akik Törökbálinton keresztül a Tó utcai vagy Méhecske utcai autópálya felhajtókon hajtottak fel az autópályára Budapest felé.


Érdi úti új csomópont

A beruházás összköltsége 1,37 milliárd forint volt, ami tartalmazza az újonnan kialakított csomópontok költségén kívül az új csapadékvíz-elvezető árkok kiépítését is.

Az átadáson a terület országgyűlési képviselője elmondta:

A két új, összesen 900 méter hosszú összekötő ágnak köszönhetően könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a törökbálintiak, az érdiek és a környékbeliek számára.

Augusztus 20-án került sor az autósok által már korábban birtokba vett, Harangláb körforgalom hivatalos átadására. A Haranglábnál kialakított körforgalom a város, korábban község 1990 óta folyamatosan ígért beruházása, és sokan azt hitték, hogy az soha nem fog elkészülni. A körforgalom kiépítésével egy időben a környék is megszépült: megújultak a járdák, az útburkolat és a vízelvezetés is. A beruházásnak köszönhetően biztonságosabb lett a környéken a gyalogos közlekedés is, köszönhetően a minden irányba kiépített, középszigetes gyalogátkelőhelyeknek.


Harangláb körforgalom

Szintén a körforgalomnak köszönhetően lassult az Érd felől nagy sebességgel érkező gépjárműforgalom sebessége, ezzel csökkentve a balesetveszélyt. Nem igaz ugyanakkor az a híresztelés, miszerint a körforgalmat a buszok ne tudnák szabályosan használni, mivel az túl kicsi. Autóbuszos bejáráson minden busszal járt irány bejárásra került, és bizonyosságot nyert, hogy a buszoknak sem kell a körforgalom közepét átvágni, amit az átadóünnepségen készült képek is bizonyítanak. - A buszok az ünnepség ideje alatt egyszer sem vágták át a körforgalom közepét.

Elek Sándor polgármester az átadó ünnepségen elmondta, hogy a város szépítése ezzel nem ért véget. Hamarosan megkezdődik a Baross Gábor utca felújítása, a Munkácsy Mihály utca másik oldalának felújítása és hamarosan megkezdődhet a Városháza építése is.

Hozzászóláshoz jelentkezz be!