Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

January 2020
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Belépés

Megszűnik a Raktárvárosi út menti szennyvíztisztító

Megszűnik a Raktárvárosi út mentén, a DEPO-val szemben a budaörsi szennyvíztisztító telep, és ezzel együtt a velejáró bűz is. Ehhez kapcsolódóan ugyanakkor gyűjtő csatornát építenek Pistály területén a Csobánc utca - Pistályi út útvonalon, ami 2,5 hónapos részleges útzárral jár.

Egy 2009-ben elfogadott terv alapján idén december 31-éig megszűnik a szennyvíz tisztítása a Raktárvárosi út mentén található szennyvíztisztító telepen, ezzel egy időben az innen áradó bűztől is elköszönhetünk. Megszűnik a bűz a Raktárvárosi út mentén és a Szabadházi-hegy jelenleg időszakosan bűzös területein is. A korábban itt tisztított szennyvizet az újonnan kiépítésre kerülő csatornarendszeren keresztül a budapesti központi, Csepeli Szennyvíztisztító telepre szállítják. A Raktárvárosi úti telep a jövőben csak zárt átemelő telepként fog működni.

Az kivitelező és az Önkormányzat közötti folyamatos egyeztetésnek köszönhetően, a munkálatokra a nyári iskolaszünet ideje alatt kerül sor, mert ellenkező esetben rendkívül nehézzé vált volna a környéken élő diákok iskolába jutása. Ennek megfelelően Törökbálint területén a munkálatokat június 16-án kezdik meg, és legkésőbb augusztus 31-én befejezik.

A kivitelező tájékoztatása szerint a munkálatokat úgy végzik, hogy minden nap legfeljebb 30 fm-nyi területet bontanak meg, és estére legfeljebb 10 fm-nyi terület marad nyitott. Ez azt is jelenti, hogy a Pistályi út minden ingatlana megközelíthető lesz gépjárművel is az építkezés teljes időtartama alatt, vagy a Csobánc utca felől vagy a Temető utca felől.

Az építkezésről lakossági fórumot is tartottak, ahol lakossági kérdésekre elmondta a tervező, hogy jelenleg nem biztosítható, hogy a csatornára Pistály területéről is rákössenek. Az engedélyek 2009-ben lettek elfogadva törökbálinti oldalról is, és akkor ezt az igényt nem jelezték. Tekintettel uniós projektről lévén szó, a hálózatot legkésőbb 5 év múlva lehet megbontani, akár plusz rákötés érdekében is, amihez a lehetőséget bár nem volt feladat, a tervező és a kivitelező betervezte.

A beruházó és Törökbálint képviselete közötti egyeztetéseknek köszönhetően, a beruházás elkészülését követően az érintett szakaszon nem egyszerű útjavítást fog végezni a kivitelező, hanem teljes szélességben új burkolattal látja el a Pistályi utat és a Csobánc utca érintett szakaszát, sőt a Pistályi út - Pistály dűlő - Hortenzia utca csomópontban buszfordulót is kiépítenek.

 

Hozzászóláshoz jelentkezz be!