Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

April 2020
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Változik a helyi járatok menetrendje

ÚJLIGET, ANNAHEGY, PISTÁLY - 2018. január 8-ától jelentősen változik a helyi járatok közlekedése. Annahegy és Pistály irányába a korábbinál egyszerűbb vonalhálózaton közlekednek az autóbuszok, könnyebben megjegyezhető menetrend alapján, illetve javított csatlakozásokkal. Ugyanakkor Telenor és Tükörhegy felé megszűnik a helyi járatok közlekedése kihasználatlanság miatt.

Menetrendek letöltése!

Annahegy (1-es, 1B, 2B viszonylatok)

A kizárólag hétvégi napokon közlekedő 2B autóbusz megszűnik. Helyette 1-es buszok közlekednek, Nyár utcától egészen a Kertész utcáig. Így, hétvégén is az összes autóbusz garantáltan közvetlenül a Nyár utcáig közlekedik.

Újdonság, hogy az összes Annahegy felé közlekedő autóbusz a jövőben meghosszabbított útvonalon, a Kertész utcáig közlekedik.

Az 1-es buszok útvonalának többi részéhez képest, az Annahegy felől a Munkácsy Mihály utca felé körbe közlekedő járatainak kihasználtsága összességében rendkívül alacsony, emiatt Annahegy felől a buszok a továbbiakban csak a Nyár utcáig közlekednek.
Tanítási napokon reggel két alkalommal biztosított marad a Posta, Harangláb és Munkácsy Mihály utca környékének megközelíthetősége, és emellett megmaradnak az 1B jelzésű buszok is.

Az 1B jelzésű buszok a Dióskerti szakaszt nem érintik. Az érintett megállók a BKK 140-es és 140B járataival a jövőben is elérhetők.

A kora hajnali, Annahegyről 4:27-kor induló, és késő esti, a Nyár utcától 22:35-kor induló járatok az alacsony kihasználtság miatt megszűnnek.

Fentieken kívül további kisebb menetrendi hangolások történtek.

Tekintve, hogy Annahegy felé az átlagosnál nagyobb a babakocsis utasok száma, ezért teljes üzemidőben, kizárólag szóló buszok közlekednek.

Pistály (2-es, 2A, 2B viszonylatok)

A kizárólag hétvégi napokon közlekedő 2B jelzésű autóbusz megszűnik. Helyette, a tanítási szünetben is közlekedő 2A jelzésű autóbusz közlekedik, így hétvégén is Annahegy érintése nélkül közlekednek a buszok Pistály felé.

A 2-es és 2A jelzésű buszok a Tükörhegy megállóban nem állnak meg.

Telenor, Nyárfasor utca (2B, 3-as viszonylatok)

Tekintettel, hogy az átmeneti anyaotthon a Laktanya területén megszűnt, ezen a szakaszon rendkívül alacsony lett a kihasználtság. Így, a Telenor és Nyárfasor utca irányába, közlekedő 2B és 3-as buszok közlekedése megszűnik, továbbá az esti 1-es buszok sem térnek ki Telenor felé Annahegy felől.

Tükörhegy (4-es viszonylat)

A Tükörhegy felé közlekedő 4-es jelzésű autóbusz közlekedése a teljes kihasználatlanság miatt, 2018. január 8-ával megszűnik.

Hozzászóláshoz jelentkezz be!