Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

April 2020
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

"Dughatunk is egyet" - Szánalom, de a BKV Figyelőn megírták

A BKV Figyelőn "Dughatunk is egyet" - mondta a buszvezető a rémült utasnak címmel jelent meg egy írás, miszerint a 173-as egyik buszvezetője az idézőjelbe tett kijelentést tette az egyik fiatal hölgy utas felé. Az írást, az egyre hiteltelenebbé váló BKV Figyelő természetesen le is hozta, de nézzük meg a másik oldalt is, ami rendelkezésre áll információ.

Egy magát komolynak gondoló portál, de blog is, jól tenné, ha nem adna az olyan jellegű levelekre, mint az említett is, vagyis nem a levélíróval történt meg az eset, hanem az ismerősével. - Ez már megkérdőjelezi a levél tartalmának hitelességét. Fontos lenne továbbá a levélben leírt tényeket is figyelembe venni. Levélíró leírja, hogy mindez a Kelenföld vasútállomásról 23:17-kor induló autóbuszon történt, és a sofőr az alábbi kijelentést tette: "– Nem jössz tovább velem egy körre?".

Egy magát szakmainak mondó blognak, mint amilyen a BKV Figyelő, tisztában kéne lennie azzal, hogy a 23:17-kor induló autóbusz már Kelenföldre sem megy vissza, hanem Törökbálint, Bartók Béla utca megállóban végez, és onnan garázsba megy. Így, már ellenőrizhető lett volna, hogy egy ponton nem ír igazat az illető.

A panaszos megemlíti, hogy a kamerákon valószínűleg rögzítették a tényeket. Valóban látszik, hogy a busz vezetője megkérdezte, hogy meddig megy a hölgy a busszal, de a szóváltás 2-3 mondatváltásnál nem volt több, így hangfelvétel nélkül is megállapítható, hogy a leírt, így minden bizonnyal csak kitalált párbeszéd a valóságban nem zajlódott le.

Szintén sántít a történetben, hogy az illető nem szeretne retorziót, ezért nem vállalta a nevét. Elmondta, hogy egyedül volt a buszon, így minden bizonnyal a buszvezető is emlékszik rá, sőt a kamerafelvétel alapján is beazonosítható a személye.

Információink szerint, az ügyben vizsgálat folyik, de a saját szakmai vizsgálatunk alapján sem életképes a történet.

A tanulságot érdemes levonni: A hazugságokat a mai világban már könnyedén ki lehet szűrni. Ugyanakkor vannak kattintásvadász oldalak, ahol csak az olvasottság számít, és nem érdekli őket, hogy egy ember munkásságát megbélyegzik, nem megadva az ártalmatlanság vélelmét, ami a római demokrácia és igazságszolgáltatás alaptétele!

Szomorú, hogy vannak utasok, akik az arcukat nem vállalva ilyen módokon állnak bosszút olyan esetekben, mikor a járművezető csak korrekten végzi a munkáját, és esetleg nem fogadja el a már lejárt jegyet, bérletet... Nem tudjuk, hogy itt mi lehetett az előzmény, de jellemzően ilyen, és ehhez hasonló kitalált panaszok érkeznek ha az előbbiek miatt "kellemetlensége" volt az utasnak, mivel azt nem panaszolhatja, hogy a buszvezető nem engedte fel a buszra lejárt bérlettel.

A hölgy állításai pontról pontra cáfolhatók, de egy szolgáltatót és a munkatársát megpecsételték... Sajnos névtelenségbe burkolózva mindenki azt ír, amit akar.

Hozzászóláshoz jelentkezz be!