Törökbálint hírportálja

  

Programajánló

April 2020
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Az "összefogás" belengette az előrehozott választások lehetőségét

A 444 hírportálon jelent meg a hír, aminek a fő mondanivalója Szőke Pétertől: "Még az előrehozott választás is benne van a levegőben."! Igazából az egész riportról lesül, hogy vélhetően egy megvásárolt cikkről van szó, és nem az újságíró valós érdeklődése alapján íródott, de egy biztos: az állóvizet sikerült felkavarni.

A 444-en megjelent cikk, amit később az Index is One-in-One átvett, majd szinte szóról szóra leközölt az RTL Klub is, messziről megmondja az, aki dolgozott már a média világában, hogy ez egy vásárolt cikk. A probléma csak ott van, hogy nagyon egyoldalúra sikerült a "tájékoztatás", és kimaradtak a valós háttér információk. Megpróbáljuk valóban kívülállóként, kronológiailag végigvezetve bemutatni az eseményeket, és a konzekvenciát vonja le mindenki saját maga...

A 2019 őszi önkormányzati választások előtt az MSZP-DK-LMP-JOBBIK-MOMENTUM összefogás készül indulni a Fidesz-KDNP-vel szemben. Azonban a kampány kezdődő hangnemét Szentmiklósi-Tóth Tamás, az MSZP törökbálinti elnöke nem tudta magának tudni, ezért kilépett a Szőke Péter-féle Törökbálint Holnap összefogásból, és helyette az Együttel, Liberálisokkal és a Párbeszéddel alkotott új összefogást. - Ez, akkor a Napnál is világosabban kommunikálva lett.

Miután Szentmiklósi-Tóth Tamás 7 másik párttársával együtt valamennyi körzetben és a polgármesteri székért is el tudott indulni, az egyik MSZP-s jelöltnek Szőke Péter nagyon kellemetlen üzeneteket küldött az MSZP Szentmiklósi-Tóth Tamásról. Szó szerint "halott" személynek nevezve Szentmiklósit. Mindez úgy került nyilvánosságra, hogy azt valaki több nyilvános Facebook csoportban is megosztotta, ott nyilvánosan olvasható, így annak mostani megosztásával mi már nem tudunk bűnt elkövetni.

Egy politikai kampány nem durvulhat el ilyen szinten személyeskedésbe, leginkább egy kis közösségben, mert Törökbálint város ide, város oda, igenis egy kis közösség. Felmerül a kérdés, hogy a fentiek tükrében miért is lepődik meg bárki is? Ellenségem ellensége a barátom. - Tartja magát a közmondás! Szentmiklósi-Tóth Tamás bejutott a testületbe. Van egy képviselői csoport, aminek a vezetője őt személy szerint "lehullázta". Ki lenne az, aki ezek után azzal a képviselői csoporttal együtt dolgozna? Jó érzésű ember biztosan nem. Nem volt más választása, mint beállni az őt lejáratókkal szemben, ez pedig a Fidesz képviselői csoportja.

A Törökbálint Holnap azzal érvel, hogy Szentmiklósi-Tóth Tamás, mintegy 6. fideszes képviselő lett, és ezért is akarja a Polgármester Úr, hogy az MSZP helyi elnöke legyen a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke. Ugyanakkor mindenki, aki nyomon követi Törökbálint politikai életét mélyebben is, az tudhatja, hogy Törökbálinton a PJB elnöke mindig is ellenzéki képviselő volt: így volt korábban elnöke a szintén MSZP-s Gáldi György is és így volt az elmúlt 5 évben is Szentmiklósi-Tóth Tamás e bizottság elnöke. Ennek, Törökbálinton nagyon régi hagyományai vannak, és jelen helyzetben, és nincs is hozzáértőbb és kompetensebb személy e bizottság élére a Testületből, mint Szentmiklósi!

Munkája során mindig is a szakmaiságot tekintette elsőnek, pártállástól függetlenül azon dolgozott, hogy Törökbálint előre léphessen.

Mindaz a botrány, ami egy nagyon jó forgatókönyv alapján került megrendezésre, nem a város érdekeit szolgálta, és csak egyetlen célt értek el vele: az MSZP országos elnöke kezdeményezte a törökbálinti elnök tagságának felfüggesztését és a pártból történő kizárását. - Azaz, személyes háborút folytatnak a személyes sérelmeik miatt, aminek hadszíntere egy város.

Szolgálati közlemény

A törökbálinti képviselő-testület működésével kapcsolatban a mai napon megjelent hírek és a részemre elküldött bizonyítékok alapján ezúton kívánom megerősíteni: az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten. Éppen ezért a mai napon kezdeményeztem Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás törökbálinti MSZP-s önkormányzati képviselő párttagságának felfüggesztését és az MSZP-ből történő kizárását.
A törökbálinti önkormányzati képviselő-testületben tanúsított magatartásával kapcsolatban a mai napon megismert bizonyítékok alapján megállapítható, hogy Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás magatartása ellentétes az MSZP politikai céljaival, törekvéseivel - amelyek a települések fideszes uralom alól történő kiszabadítására irányulnak -, és szöges ellentétben áll az MSZP és az ellenzéki pártok kommunikációjával, politikájával és céljaival. Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás a magatartásával óriási károkat okoz a Fidesszel szemben álló erőknek, ami elfogadhatatlan.

Dr. Tóth Bertalan, 2020. január 14. 9:44 (Facebook)

Szőke Péternek abban igaza van, hogy a jelenlegi helyzetben eredményeket nem lehet elérni: bármit is kezdeményez az egyik oldal, a másik azt ha összefogva nem szavazza meg, gyakorlatilag minden kezdeményezés elgáncsolható.

Közben Elek Sándor polgármester, akit 52,14%-kal, vagyis 10%-kal többen támogattak, mint a 2. helyezett Szőke Pétert, mindenkit maximális nyugalomra int, elmondása szerint keresik a megoldást és a konszenzust. Minderről Facebook oldalán tett egy terjedelmes nyilatkozatot, amit természetesen itt is megosztunk:

Mi elsősorban törökbálintiak vagyunk és nem kérünk abból, hogy az állítólagos “civil” ellenzék pártpolitikai harctérré silányítsa életünket.

A városunk lakói a kampányidőszak elteltével a mindennapokban már nem kíváncsiak a pártpolitikai cirkuszra. Működőképes, biztonságos és fejlődő várost akarnak látni. A város vezetőitől és a megválasztott képviselőktől tehát teljes joggal várják el, hogy munkájukat ezt figyelembe véve végezzék.

Büszkén mondhatom, hogy Törökbálinton az önkormányzatiság elmúlt 30 évében soha nem pártpolitikai alapon születtek meg a város működésével és fejlődésével kapcsolatos döntések. A képviselők - sokszor kemény viták mellett - kizárólagosan a város érdekeit tartották szem előtt! A képviselői eskü ugyanis mindannyiunkat erre kötelez.

Az előző ciklus eredményei megkérdőjelezhetetlenek és ehhez csupán az első szabadon választott testület eredményei foghatóak. A jelenleg ellenzékben lévő formáció két képviselője akkor is ott ült közöttünk, lelkiismeretüknek megfelelően, a fejlődést, a város érdekeit szem előtt tartva szavaztak előterjesztések mellett és ellen.
Hozzáállásuk azonban mára megváltozott.

2019 októberében a helyi képviselő-testületben helyett kapott egy magát civilnek mondott szervezet, akik - egyre inkább úgy tűnik, hogy a választóik érdeke helyett - azóta is a DK, LMP, Momentum, Jobbik pártokat képviselik.
A “szemkilövetők a szemkilövöttekkel - civil” formáció a 12 fős testület felét teszi ki. Jelenleg egyetlen törekvéssel rendelkeznek, megbénítani és ellehetetleníteni a városért folyó munkát. Olyan hangulatot igyekeznek gerjeszteni, miszerint városunk gazdálkodása nem átlátható, a város eladósodott és az elért eredmények mit sem érnek. Céljuk ezzel nem az építkezés, hanem a rombolás. A politikai ámokfutásban a legelemibb tényeket sem hajlandóak figyelembe venni.

A mai napon napvilágot látott cikkek a helyi Fidesz-MSZP paktum felütéssel, már-már leleplező jellegű példának hozzák fel, hogy leszavazásra került az az ellenzéki beadvány, ami a város működésének átláthatóbbá tételére irányul.
Az azonban a napnál is világosabb, hogy Törökbálinton a város, valamint az önkormányzat működése a törvényben meghatározott kötelezőkön felül, az országban egyedülálló módon átlátható - ezt a tényt végül a beadványt jegyző ellenzéki képviselő és társai is elfogadták.
A beadvány, ha nem is a törvényesség betartatására, de a képviselői munka imitálására és a megtévesztésre mindenképpen alkalmas - hiszen az átláthatatlanság, ezzel együtt a törvénytelen folyamatok látszatát igyekszik kelteni.

Az ellenzéki képviselők és holdudvaruk egyre inkább erősödő sugalmazó propagandája ellenére a hivatalunkban a munka nem állt meg!
Az október 14. óta beadott előterjesztések száma: 65 (polgármester: 41, jegyző: 6, ellenzéki összefogás: 12+1, Fidesz-KDNP: 5). A már megszavazott előterjesztések döntő többségének pedig költségvetési vonzata van, mi sem bizonyítja jobban a város gazdasági stabilitását, mint az, hogy forrást tud rendelni a felmerülő igények mellé.

Jól látható azonban, hogy az ész érveken alapuló időszaknak vége, részükről folytatódik a kampány.

Az egyesület mögé bújt pártokat képviselők a folyamatos feszültség generálása és a városvezetés megbénítására tett kísérletek mellett, a választók akaratával is szembe mennek, hiszen a szavazatok többségét, 52 %-át én kaptam.

Tényként kell tekinteni azt is, hogy az említett cikkek dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás személyére vannak kihegyezve. Tényként kell tekinteni arra is, hogy az MSZP is részese volt az ellenzéki összefogásnak. Mindaddig, míg a dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás által a kampány kezdetekor kiadott nyilatkozat alapján a várható elfogadhatatlan kampánystratégia miatt fel nem mondta az együttműködést.
Utólag - megtapasztalva a demagóg és alaptalan csúsztatásokra épített kampányukat - megértjük döntését.

Az előző ciklus 5 évében dr. Szentmiklósi-Tóth Tamással - mint ahogyan az eddigi képviselők nagy többségével - jó személyes és munkakapcsolat alakult ki, a város fejlődésének mindent felülíró érdekében a fajsúlyos kérdésekben együttműködtünk, a kardinális irányvonalaknál soha nem merülhetett fel az, ki melyik pártnak, pártszövetségnek a tagja.

Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnökeként munkáját lelkiismeretesen, nagy közmegelégedés mellett végezte. Azon ritka esetekben, mikor véleményünk nem egyezett, saját álláspontját határozottan képviselve, a kezdeményezéseinket nem támogatta. Mindezeken felül szakmaisága megkérdőjelezhetetlen, adóügyi szakértő, valamint szakjogász végzettséggel rendelkezik. Tudására és városunk iránti elkötelezettségére a továbbikban is számítunk - attól teljesen függetlenül, hogy mely pártnak tagja.

Mert ezt diktálja a felelősség. Ez a mi kötelességünk!

Véleményem szerint már a választások másnapján elérkezett az ideje annak, hogy a megválasztott képviselők is megértsék végre, a település érdeke a fontos és nem a Momentum, nem az LMP, nem a Jobbik és nem a Demokratikus Koalíció pártérdekei. Bármekkora ára is volt a támogatásuknak.

Mi ezt figyelembe véve végezzük munkánkat, kérem őket, cselekedjenek hasonlóan!

Elek Sándornak maximálisan igaza van abban, hogy települési szinten nem pártpolitikát kell folytatni, hanem a város érdekeit kell nézni.

A 8 egyéni körzetben megválasztott képviselőnek nem az őket támogató pártot kell hogy kiszolgálják, és nem is arra tettek esküt, hanem arra, hogy a választókerületükben élő polgárok érdekeit tekintik elsőnek! Az a személy, aki erre nem képes, alkalmatlan képviselőnek. - Sajnos országos szinten sok alkalmatlan képviselő van...

A nyilatkozatokból egyértelműen kiderül, hogy a Törökbálint Holnap immáron egy előrehozott választásokba menekülne, miközben a másik oldal inkább a jelenlegi felállás melletti kompromisszumra törekszik, és nem akar előrehozott választásokat. Ugyanakkor a jelenlegi patthelyzet közel sem a város érdekeit szolgálja.

Jelenlegi helyzetben a Testület még feloszlatni sem tudja önmagát kompromisszum nélkül, tekintve ahhoz legalább 7 képviselő szavazatára lenne szükség, de ez egyik oldalon sem áll rendelkezésre.

Sajnálatos, de a kampány alatt érezhető volt, hogy mindaz ami megtörtént, megtörténhet. Sajnos sokan nem vették figyelembe, hogy egymást dobálni nem szép dolgokkal, azt hozhatja, hogy egy későbbi együttműködés lehetőségére rányomja a bélyegét. - Rá is nyomta! - Ebből a sárral dobálózásból lépett ki időben egyedüliként Szentmiklósi-Tóth Tamás!

A 2045 csapata izgatottan várja a fejleményeket és készen áll...

Hozzászóláshoz jelentkezz be!