A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Nem áprilisi tréfa: Április 1-je körül adhatják át az új buszmegállót a Tükörcenternél

Végre pont kerülhet a hónapok óta elkészült új buszmegálló használatba vételére. Bár a megálló már ősz végén elkészült, sajnos csak most kezdi meg a közút annak hivatalos átvételét, és ezt követően lehet kezdeményezni a BKK-nál és a Volánbusznál a megálló beüzemelését.

Sajnálatos, hogy a mai bürokráciában egy elkészült műtárgy átvétele ilyen hosszú időn át el tud húzódni, különösen akkor, mikor az kényelmen felül a biztonságot is szolgálná, mivel jelenleg nagyon sokan a még nem működő megálló miatt, továbbra is gyalog sétálnak a kivilágítatlan Raktárvárosi úton a Tükörhegy megálló és a Tükörcenter között, balesetveszélyes körülmények között.

Korábban a közútkezelő kiadott ideiglenes használatbavételi engedélyt, amit megküldve a közlekedési szolgáltatóknak, azok használatba tudták venni az elkészült megállókat.

Most azonban, mivel az öblök építése a közvilágítást, és így az elektromos hálózatot is érintő átépítéseket is tartalmaztak, az elektromos szolgáltató is jelezte, hogy külön át kívánja venni az elkészült munkát. Így viszont sajnos szigorúan betartatják az 50 napos átvételi időt, márpedig addig a buszok hivatalosan nem állhatnak meg. - Ez az átvételi idő kb. március 25-29. között jár le. Ezt követően, a használatba vételi engedélyt megküldve a BKK-nak és a Volánbusznak, lehet menetrendbe iktatni az új megállót, ami 14 napot vesz igénybe, de amennyiben az engedély előbb megérkezik, úgy pár nappal előbb is használatba vehetik az utasok és a buszok az új megállópárt.

  • Találatok: 439