A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Drasztikusan csökken a tömegközlekedés ára Törökbálint és Budapest között!

Akár 50-90%-kal is olcsóbban utazhatnak 2024. március 1-jétől a Törökbálint és Budapest között ingázók, így egy óriási álom vált valóra, miszerint Törökbálinton és Budapesten ugyanazzal a bérlettel lehet utazni. Lázár egy visszautasíthatatlan ajánlatot tett le Karácsony Gergely elé, aki ezt nem tudta nem elfogadni!

Mielőtt a részletekbe merülnénk, egy nagyon fontos dologra viszont nagyon oda kell figyelni: A 9500Ft-ért megváltható Budapest bérlet és a 3330 és 3450Ft-os nyugdíjas és tanuló Budapest bérletek csak Budapesten belül lesznek érvényesek, míg a 9450Ft-os Pest vármegye bérlet, valamint a március 1-jétől nyugdíjasok által is megváltható 945Ft-os "tanuló/nyugdíjas" bérlet viszont egész Pest vármegyében és Budapesten is!

Dolgozói bérletek

A változás hatására a Budapest és Törökbálint között ingázók számára 18950Ft helyett, mindössze 9450Ft-ba fog kerülni a havi utazásuk, ami azt jelenti, hogy 50%-kal olcsóbban utazhatnak, ám a hatályban lévő jogszabályok értelmében ennek 86%-át köteles a munkáltató megtéríteni, ha a dolgozó lakhelye és munkahelye nem azonos településen van, így 1325Ft-ért utazhatnak 1 hónapon át.

Tanuló bérletek

Az ingázó tanulók számára jelenleg a 945Ft-os Pest vármegye bérlet mellett szükséges megváltaniuk a 3450Ft-os tanuló Budapest bérletet. Nekik március 1-jétől csak a 945Ft-os Pest vármegye bérletet szükséges megvásárolniuk, így 4395Ft helyett, 945Ft-ért utazhatnak, ami 78,5%-os megtakarítást jelent!

Nyugdíjas bérletek

Azok a nyugdíjasok, akik rendszeresen utaznak Törökbálint és Budaörs között, jelenleg három(!) bérlet megvásárlására kényszerülnek. Egy Budapest nyugdíjas bérletet kell váltaniuk 3330Ft-ért, illetve 1-1 Budaörs és Törökbálint nyugdíjas bérletet 2600-2600Ft-ért, összesen 8530Ft-ért. Március 1-jétől elegendő a 65 év alatti nyugdíjasoknak egyetlen 90%-os kedvezményű Pest vármegye bérletet váltaniuk 945Ft-ért! Ez közel 90%-os megtakarítást jelent a nyugdíjasok számára. - A gyakorlatban ez két vonaljegy ára!

Helyi bérletek

A BKK Törökbálint helyi bérlet és a BKK Törökbálint nyugdíjas helyi bérlet továbbra is elérhető marad 5200 és 2600Ft-os áron azok számára, akik csak Törökbálinton belül utaznak.

Szintén elérhető marad a BKK Törökbálint tanuló helyi bérlet (2600Ft), de ennek megvásárlása okafogyottá válik a 945Ft-os Pest vármegye bérlettel szemben, mivel ez utóbbival is valamennyi tanuló utazhat.

Helyi járatok - Valóban egyetlen bérlet!

A törökbálintiak függetlenül attól, hogy a helyi járatok (283, 285 és 286) szolgáltatója nem a Volánbusz, továbbra is a Város megrendelésére, és a BKK üzletszabályzata alapján közlekednek, így azokon továbbra is érvényesek lesznek a BKK Törökbálint helyi bérletek, a Pest vármegye bérletek és az Országbérletek.

Fentiek alapján tehát, Törökbálinton valóban elegendő lesz egyetlen bérletet vásárolni, amennyiben Törökbálint és Budapest, vagy bármely más település felé ingázunk!

Dél-Buda zónabérlet

A Dél-Buda zónabérlet 2024. március 1-jétől minden bizonnyal megszűnik, mivel a Pest vármegye bérlet már most is pár forinttal olcsóbban, nagyobb utazási lehetőséget biztosít, így már most is mindenkinek azt ajánljuk, hogy inkább a vármegye bérletet válassza.

Ugyanakkor nem lehet elmenni szó nélkül amellett. hogy e sorok írója több éven keresztül ütötte a vasat az illetékeseknél azért, hogy a Dél-Buda zónabérlet megvalósuljon. A zónabérlet előtt, Törökbálinton külön bérlet volt a "kék buszokra", a "sárga buszokra", a helyi járatokra és a vonatra. - És mindezek mellé kellett megvenni a Budapest bérletet is.

A Dél-Buda Zónabérlet azon felül, hogy a korábbi 10km-es Törökbálint bérletet váltotta, ami csak Budaörsön és Törökbálinton volt érvényes, abban is jelentős fejlődést mutatott, hogy Törökbálinton belül érvényes volt első ütemben a "kék buszok" mellett a "sárga buszokon" és még ma is ritkaság számba menően a helyi járatokon is, illetve bevezetését követően 1 évvel már a vonatokon is Budapest felé.

A zónabérlet sikerét mutatta, hogy a Dél-Buda zónabérletet több kistérségi zónabérlet követte. - Igazság szerint, ezeken a területeken tudta a MÁV-Volán csoport felmérni, hogy egy ilyen fejlesztésnek milyen hatásai vannak akár az utasszám, akár a jegy- és bérlet árbevétel tekintetében, és ez a bérlet ágyazott meg a vármegye bérletek számára. Törökbálinton egyértelműen nőtt az új bérletterméknek köszönhetően az utasok száma, elsősorban a Törökbálint-Budapest relációban.

Mezei Gyula

  • Találatok: 575