A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Panattoni raktár épül a DEPO-val szemben

Első magyarországi logisztikai központját kezdte el építeni Európa legnagyobb ipari és logisztikai fejlesztője, a Panattoni. A DEPO-val szemközti területen, Szabadházi-hegy lábánál összesen 4 darab, egységenként 3350-5550m2 alapterületű raktárat építenek.

A beruházó elmondása szerint, úgynevezett "last-mile" beruházást valósítanak meg, melyre Budapest környékén jelenleg rendkívül nagy kereslet mutatkozik. A törökbálinti két darab, együttesen 100 ezer négyzetméteres telken 17300m2-nyi alapterületű raktárat építenek fel, ami négy épületből adódik össze. - A kivitelezést a budapesti székhelyű Market Építő Zrt. végzi.

Az építményekhez összesen 20 rámpakiegyenlítő, 55 parkolóhely és 5 elektromos jármű töltőpont kerül kialakításra. A beruházó célja, hogy 2025-től a komplexum zero szén-dioxid-kibocsátással üzemeljen, és ennek minősítését a BREEAM "Very Good" fenntarthatósági tanúsítvánnyal kívánja igazoltatni. További fenntarthatósági jellemzők közé tartozik a megnövelt fal- és tetőszigetelés, a víz-újrahasznosító rendszer és a LED-világítás.

Kemenes László, a Panattoni Magyarország vezetője elmondta:

A magyar piacra azért léptünk be, mert hatalmas lehetőséget látunk a modern, fenntartható elosztóközpontok iránti növekvő kereslet kielégítésére. A helyi logisztikai ingatlanpiac jóval kevésbé fejlett, mint a környező országokban, és az „last-mile” szegmens Budapesten és környékén különösen rosszul lefedett. Ezzel a fejlesztéssel azokra a felhasználókra fókuszálunk, akik kisebb méretű, minőségi területet keresnek Budapesthez nagyon közel.

A Panattoni Park Budapest City West környezettudatos jellemzői, kivételesen jó elhelyezkedése és kiváló közlekedési kapcsolatai vonzzák az olyan városi logisztikai szolgáltatókat, akik Közép-Európa ezen részének vonzáskörzetére összpontosítanak.

A beruházó szerint, a kiválasztott helyszín rendkívül ideális, mivel közel találhatók a M1/M7-es autópályák és az M0-ás körgyűrű, így a bécsi, pozsinyi és zágrábi regionális központok 2-4 órás autóúttal elérhetők a törökbálinti központból.

A Panattoni 2023 első negyedévétől kínál bérleti lehetőséget, akár 1000m2-től.

Egyetlen kérdés maradt nyitott a fenntarthatóság jegyében: A Panattoni területétől kb. 250 méterre végződnek a vasúti iparvágányok a DEPO területén. - Vajon felmerült-e, ezeknek a vágányoknak a meghosszabbítása?

  • Találatok: 789