A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Törökbálinton jutalmat kapnak a tanárok, Budaörsön bezár az uszoda

Szinte pár óra differenciával jelentette be Törökbálint polgármestere azt, hogy a törökbálinti iskolákban tanító tanárok jutalmat kapnak, és Budaörs polgármestere azt, hogy a rezsiválság miatt kénytelenek bezárni a városi uszodát. - A törökbálinti uszoda biztonságban van!

Elek Sándor Facebook oldalán jelentette be, hogy az előttünk álló hónapok gazdasági nehézségeire való tekintettel képviselőtársaival (Géczy Krisztiánnal, Filkey Péterrel, Földvári Lászlóval, Dr. Somogyi Bálinttal és Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamással) előterjesztést készítettek a következő képviselőtestületi ülésre, melyben arra tesznek javaslatot, hogy a város egyszeri 100000Ft-os jutalomban részesítse a törökbálinti iskolák tanárait. Amint a polgármester úr hozzátette: Ezzel is szeretnék elismerni a tanárok elhivatottságát és a gyermekekért végzett áldozatos munkáját, és céljuk, hogy a tanárok még Karácsony előtt megkapják a jutalmat.

A törökbálinti polgármester bejelentésével szinte egyszerre jött viszont a szomszédos Budaörsről a bejelentés, miszerint Budaörs képviselőtestülete rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy 2022. november 1-jétől átmenetileg bezárja a városi uszodát. Budaörs adóbevételei messze meghaladják Törökbálint bevételeit, így sokakat hidegzuhanyként ért a döntés, amivel Budaörs nem csak a helyi lakosokat hagyja cserben, de a városi uszodában úszósávot bérlő hivatásos sportolókat és az iskolák úszásoktatásra érkező diákjait is.

Törökbálint tekintetében már korábban megtudtuk, hogy a törökbálinti uszoda biztonságban van, azt modern napkollektor táblákkal fűtik, így nincs tervben az uszoda bezárása, sőt pár nappal ezelőtt jelentették be, hogy növelik a nyitvatartási időt.

  • Találatok: 632