A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Vízhiány Törökbálinton: a medence és a hálózat is leürült

Tegnap este Törökbálint egy jelentős részén megszűnt a vízszolgáltatás, mert egy csővezeték eltörött a Virágtanyai tározónál. A tározó medence teljesen leürült, és így nem tudta ellátni a települést vízzel.

Az ÉTV vezetője szerint folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, és remélik, hogy a hajnali 3 órára történt hibaelhárítást követően, ma délelőtt már mindenhol helyreállt a kellő víznyomás.

A vízhiány miatt sok helyen alacsonyabb volt a víznyomás, mivel nem csak a medence, hanem a vízhálózat is kiürült. A szolgáltatás helyreállításához a medencének is el kell érnie egy bizonyos szintet, hogy a megszokott nyomás visszaálljon. A lakosság türelmét és megértését kéri az önkormányzat, amíg a probléma megoldódik.

A vízhiányt az okozta, hogy hosszanti irányban eltört egy Érd felől érkező NA400-as nagy nyomású betápláló vezeték a virágtanyai víztározó előtt, így a tározó medence is leürült, és ez okozza a szolgáltatás lassabb helyreállását.

  • Találatok: 238