Törökbálint hírportálja

  

KÉK-HÍREK

Kiemelt rendőrségi híreink

 

 

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Mindenszentek alatt is figyeljünk értékeinkre!

Mindenszentek közeledtével, a Pest megyei rendőrség bűnmegelőzési tanácsokat adott közre, annak érdekében, hogy ne válhassunk a tolvajok áldozatává. Akár közösségi közlekedéssel, akár saját autóval megy valaki a temetőbe, ugyanúgy figyelnie kell értékeire!

 A zavartalan megemlékezés érdekében kéri a rendőrség, hogy fogadja meg tanácsaikat!

  • Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljen környezetére, kézi-, illetve válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig maga előtt tartsa!
  • Az értékeit ruházatában, táskája belső zsebeiben, lehetőség szerint szorosan testközelben tartsa, vagy akár több helyen tárolja, és kerülje el, hogy őrizetlen maradjon!
  • Bankkártyája mellé ne helyezze a PIN kódját, lakáskulcsához lakcímét tartalmazó feliratot, mivel ezen adatok birtokában az elkövető további kárt okozhat!
  • Soha ne hagyja őrizetlenül táskáját miközben a sírt rendezi! Alkalom szüli a tolvajt!
  • Tegyen feljelentést, ha meglopták, akkor is, ha az elkövetőről adattal nem rendelkezik! Amennyiben időben észleli a lopást, kérje a közelben álló személyek vagy a járművezető segítségét! Ne szálljon szembe a tolvajjal, mivel az elkövető agresszíven is felléphet!
  • Ne hagyjon értékeket a gépjármű utasterében! Az üléseken hátrahagyott tárgy felkelti a tolvaj figyelmét. Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat. A személygépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!
  • A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használja a parkolás során! A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le, miután távozott! Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni!
  • Lehetőség szerint kijelölt parkolóban álljon le, vagy jól megvilágított, forgalmas helyen!

A Rendőrség a Polgárőrséggel közösen ez évben is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

Hozzászóláshoz jelentkezz be!