Törökbálint hírportálja

  

KÉK-HÍREK

Kiemelt rendőrségi híreink

 

 

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Idősek kifosztása, megtévesztéssel

A törökbálinti rendőrőrs parancsnoka felhívja a törökbálintiak figyelmét arra, hogy a környéken megjelentek a trükkös tolvajok. Az elkövetők, idős személyeket keresnek meg telefonon, hogy gyermekük, unokájuk bajban van, és azonnal nagyobb összegű segítségre van szükségük, amit egy idegennek kell átadni. KÉRJÜK, NE DŐLJÖN BE! CSALÁS!

Az Érdi Rendőrkapitányság felhívja figyelmüket, hogy az elmúlt időszakban megnövekedett az időskorúak sérelmére elkövetett telefonos csalások száma. Az elkövetők telefonhívásuk során az érintettek hozzátartozóira hivatkozva (gyermek, unoka, testvér) közlik a sértettekkel, hogy hozzátartozójuk közlekedési balesetet szenvedett, amely során személyi jelentős anyagi kár keletkezett. Az anyagi kár rendezésére, vagy a rendőrségi eljárás elkerülésére nagyobb mennyiségű készpénzre van szükség, amely 1.000.000 Ft körüli összeg. Ezért az összegért rövidesen meg fog jelenni egy személy, mivel a hozzátartozójuk akadályoztatva van, és ennek a személynek kell átadni a pénzt az ügy rendezése érdekében. Ez az ismeretlen rövidesen meg is jelenik és átveszi az összeget, amelyet „természetesen” nem a hozzátartozónak visz el, ad át.

Az elkövetők ezzel a módszerükkel kimondottan az időskorú lakosokat károsítják meg, kihasználva jóhiszeműségüket, ijedségüket.

A rendőrség tájékoztatása szerint ezek az elkövetők jellemzően telefonkönyv alapján, vezetékes számon hívják áldozataikat, így könnyedén tudják azt is ellenőrizni, ha valaki egyedül él, egyedül tartózkodik otthonában.

Kérjük a tisztelt lakosokat, hogy ezeknek a telefonálóknak ne higgyenek, ne adjanak át sem pénzt, sem egyéb értékeket számukra. Ilyen esetben azonnal tárcsázzák a nap 24 órájában elérhető 112-es segélyhívó számot, és tájékoztassák a rendőrséget az esetről, annak érdekében, hogy a rendőrség a lehető leggyorsabban a helyszínre érkezhessen és segítséget nyújthasson.

Tisztelettel:

W. Pásztor Henriett r. őrnagy
mb. őrsparancsnok

Hozzászóláshoz jelentkezz be!