Törökbálint hírportálja

  

KÉK-HÍREK

Kiemelt rendőrségi híreink

 

 

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Ismét hódít a „feltöltőkártyás” csalás!

Az Érdi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint, az utóbbi időben sajnálatos módon ismét hódít a "feltöltőkártyás" csalás! Ez azt jelenti, hogy a telefonon felhívott személytől egy mobiltelefonos feltöltőkártya számát próbálják meg kicsalni, ezzel anyagi kárt okozva a sértettnek.

Az elmúlt időszakban ismeretlen elkövetők több mobiltársaság ügyfeleinek sérelmére követtek el ilyen típusú visszaéléseket. Az elkövetők általában rejtett számról az adott szolgáltató munkatársának adják ki magukat és nagyobb összegű nyereményt (utazás, telefon, pénz stb.) kínálva próbálják megszerezni a feltöltőkártya kódját, anyagi kárt okozva ezzel a tulajdonosnak:

- Jó napot kívánok X.Y. vagyok az Ön telefonszolgáltatójától (mobil-, vezetékes szolgáltató)!, Ön részt vett nyereményjátékunkban és Ön a szerencsés nyertes. GRATULÁLUNK! A nyereményéhez úgy juthat, ha feltöltőkártyát vásárol, és annak kódját bediktálja…

 

Mit kell tudni, ha ilyen hívás érkezik a telefonjára?

  • Magyarországon egyik telefontársaság sem szervez kódokat érintő nyereményjátékot!
  • A telefontársaságok munkatársai telefonon keresztül SOHA nem kérik el a feltöltőkártya számát.
  • A telefontársaságok munkatársai minden esetben azonosítható telefonszámról hívják ügyfeleiket. A hívás során bemutatkoznak és elmondják, hogy melyik társaság nevében telefonálnak, illetve a beszélgetésről minden esetben hangfelvétel készül.

 

Mit tehetünk?

  • Bármilyen gyanús esetben lépjenek kapcsolatba az adott mobilszolgáltató ingyenesen hívható ügyfélszolgálatával és győződjenek meg arról, hogy az Önt megkereső személy valóban az adott mobilszolgáltató munkatársa-e. 
  • Amennyiben megtörtént a baj, azonnal forduljanak a rendőrséghez.
  • A legfontosabb, hogy soha, semmilyen körülmények között ne adják ki a feltöltőkártya kódját az aziránt érdeklődő telefonálóknak!

 

 

Hozzászóláshoz jelentkezz be!