Törökbálint hírportálja

  

SPORT

Kiemelt sporthíreink

 

 

Programajánló

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

II. Riczu Imre emlékverseny amatőr és profi futam

Vénasszonyok nyarában zajlott az idei év utolsó rangos nemzetközi országúti eseménye itthon, Törökbálinton a Tuttobici Hungarofondo csapatának rendezésében a II. Riczu Imre emlékverseny, amelyen közel 250 bringás vett részt. A programban elsőként Riczu Imrére, a tragikus körülmények között életét vesztett kerékpárosra emlékeztek, ahol a kerékpárosok egy 6,8 kilóméterest emlékkört tettek meg a városban.

A versenyszámok végig technikás és jól biztosított pályán zajlottak, a versenyszámok sorát a 16 kategóriában meghírdetetett amatőr futam indította, ahol a legfiatalabb 8, a legidősebb 75 éves volt. Az amatőrök megválasztották az idei év Királyát és Királynőjét, személy szerint az abszolút férfi és női győztesek lettek a 2015. év amatőr Királypárja!

Végső akkordként került megrendezésre a már szeles délutánban a profi, meghívásos, nemzetközi emlékverseny. A profik között egy rangos, színes mezőny állt rajthoz, légiósaink közül itt volt a tavalyi győztes Dér Zsolt (a Start Massi paraquay profi csapatban), míg Kusztor Péter (az osztrák Amplatz BMC profi csapatban).

A nemzetköziséghez hozzájárult a Dukla Trencin szlovák külföldi kontinentális profi csapat is, aki elfogadta a szervezők meghívását.

A mezőnyt teljessé téve a Tour de Hongrie óta nem látott magyar mezőnyt sikerült összehozni az eseményre, amely vonzerőt minden bizonnyal a több mint 500.000 Ft pénzdíj jelentette. A rajtnál köszönthettük a felnőtt és U23 országúti magyar bajnokot is sorában tudó MugenRace csapata mellett az Utensilnord országúti és a Cube Csömör mountain bike kontinentális profi csapatokat, továbbá a helyi TuttoBici Hungarofondo, Tipográfia, DKSI és Szekszárdi KSE is teljes sorokat tudtak kiállítani.

A Tipográfia fiatal ifjúsági sorában helyett kapott az egy hete még az orszűgúti Világbajnokságon helyt álló Peák Barnabás és D. Kovács Dávid kettős is. Mellettük még egy ifjúsági sorral indult a KSI-Csepel csapata.

A verseny végén a tavalyi győztes Dér Zsolt örülhetett, aki lesprintelte szökevénytársát Pelikán Jánost (Utensilnord), őket követte két perc hátrányban Rózsa Balázs (Utensilnord) és Solymosi Márton (Team Veloki) kettőse. A főmezőny előtt kicsivel Kusztor Péter (Amplatz BMC) érkezett az ötödik helyen, a mezőnyhajrában Holló Botond (utensilnord) szerezte meg a helyet a Dukla Trencin fiatalja, Kristián Zimány előtt. A 17 körös 115 kilóméteres viadalt, amelyen összesen 1000 méter körüli szintkülönbség volt a győztes 2:36:48 idővel nyerte, amely 44,3 km/h átlagsebességet eredményezett.

Hozzászóláshoz jelentkezz be!