A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Felső-Pistály területén a vízhasználók számára kellemetlen árváltozás érkezett

A korábbi 198,5 forintos köbméterenkénti ár helyett, most 576 forintot számláz az Önkormányzat a lakosságnak. Azonban érdemes megérteni, hogy a város azon az áron tud továbbszámlázni, amelyen maga is kapja a szolgáltatást.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a cégeknek és közintézményeknek országosan lényegesen magasabb díjra emelkedett a vízdíj. Ugyanakkor itt az Önkormányzat órájáról kizárólag a lakosságnak történik a továbbadása az átvett víznek. Ezért fontos lenne egyeztetni a Fővárosi Vízművekkel, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel az itt beérkező víz árát lakossági árként állapítsák meg. Például Budapesten egy társasház esetében, ahol szintén további almérők vannak, hasonló megoldást alkalmaznak.

Különösen fontos ez, mivel a Felső-Pistály területén a víz locsolóvízként kerül továbbadásra, ami emberi fogyasztásra nem alkalmas, így az a helyzet állt elő, hogy a város többi pontján az ivóvíz olcsóbb, mint itt az emberi fogyasztásra nem alkalmas locsolóvíz.

Egy nyilatkozat kíséretében történő egyeztetés segíthetne a helyzet tisztázásában és a lakosság érdekeinek védelmében. Reméljük, hogy a város vezetése megfelelő lépéseket tesz a vízdíj kérdésének rendezésére.

Az üggyel kapcsolatban e-mail-ben kerestem meg Elek Sándor polgármester urat, és bízom benne, hogy sikerül rendezni a kialakult helyzetet, ami rámutat a vízhálózat rendezésének fontosságára is, és végre valóban megkezdhetjük a vízhálózat kiépítését, és a következő 5 éves ciklus nem újabb időhúzásról fog szólni.

Mezei Gyula
kötelességgel, felelősséggel
Törökbálintért, Pistályért
2045 Egyesület

  • Találatok: 220