A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Jó hír a buszjegyekről, de csak a teljes siker után állok le!

Elsőként jeleztem Elek Sándor törökbálinti polgármester úr, és Pápai Mihály Gyál polgármestere és a FAÖT elnöke felé, hogy az új vármegye bérlet bevezetése feketelevessel érkezik. Ezt a Volánbusz felé is jeleztem. Most egy jó hír már megérkezett!

A Budapesten is érvényes Pest vármegye bérlet bevezetésével egy időben a Volánbusz megszüntette a környéki jegyeket, a továbbiakban nem fogadja el a 450Ft-os vonaljegyet a teljes vonalhosszon, helyette csak 600Ft-os vonaljegy kapható, továbbá megszüntette a környéki helyi, és így a törökbálinti helyi bérletet is.

Most jó hírt kaptunk!

Hamarosan újra kapható lesz a környéki autóbuszokon a 400Ft-os környéki jegy, illetve ennek 50%-os kedvezményű változata 200Ft-ért a 25 év alattiak számára. A "környéki jegyek" újra kívülről az első budapesti megállóig lesznek érvényesek, ahogy korábban. - Akinek nincs Budapest bérlete, de a budapesti végállomásig szeretne utazni, annak továbbra is a 600Ft-os jegyet kell megvásárolnia.

A változásnak köszönhetően, egy oda-vissza Törökbálint-Budaörs út 1000-1200Ft helyett, 800Ft-ba, a 25 év alattiaknak 400Ft-ba fog kerülni. A buszvezetőknek a Volánbusz megkezdte a jegyek kiadását, így még nem várható el, de már lehet olyan busz, amelyiken megvásárolható a jegy, továbbá azoknak, akiknek megmaradtak a korábbi 400Ft-os környéki jegyeik, azok azt felhasználhatják!

A jegyek egyelőre csak a buszvezetőktől lesznek megvásárolhatók, de jeleztem: azokat a BKK appból és a BKK automatákból is elérhetővé kell tenni!

Természetesen nem adom fel, hogy azon kérésünk is megvalósuljon, hogy visszavezetésre kerüljön a törökbálinti helyi bérlet, ami azok számára fontos, akik csak Törökbálinton belül utaznak, mivel a helyi bérlet csupán 5200Ft-ba került, szemben a vármegye bérlet 9450Ft-os árával, így most sokan több ezer forintos többlet kiadásra kényszerülnek.

A BKK-Volánbusz helyi bérlet hiányát a helyi járatokon (283, 283B, 285, 286, 286B) bevezetett helyi bérlettel tudja átmenetileg pótolni a város, de szemben a korábbi helyi bérlettel, ami valamennyi viszonylaton érvényes volt, a pótlás céljából bevezetett bérlet csak a felsorolt, helyi járatokon érvényes.

Mezei Gyula
kötelességgel és felelősséggel
Törökbálintért, törökbálintiakért

  • Találatok: 280