A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Márta utca buszforduló bejárás

Kezdeményeztem egy úgynevezett "vonalbejárást" a Volánbusznál. A vonalbejárás célja, hogy megvizsgáljuk a buszok tudnák-e fordított körbejárási irányban használni a régi buszfordulót vagy sem.

  • Találatok: 230

Újabb közlekedési fejlesztés Rudák-telepen!

Újabb hosszas egyeztetés ért be: 2024. április 7-étől (vasárnaptól) két további 88A jelzésű autóbusz közlekedik a Márta utca végállomásig, amivel jelentősen javul a hazajutás Rudák-telep és így Annahegy felé is.

  • Találatok: 866

Felső-Pistály területén a vízhasználók számára kellemetlen árváltozás érkezett

A korábbi 198,5 forintos köbméterenkénti ár helyett, most 576 forintot számláz az Önkormányzat a lakosságnak. Azonban érdemes megérteni, hogy a város azon az áron tud továbbszámlázni, amelyen maga is kapja a szolgáltatást.

  • Találatok: 483

Jó hír a buszjegyekről, de csak a teljes siker után állok le!

Elsőként jeleztem Elek Sándor törökbálinti polgármester úr, és Pápai Mihály Gyál polgármestere és a FAÖT elnöke felé, hogy az új vármegye bérlet bevezetése feketelevessel érkezik. Ezt a Volánbusz felé is jeleztem. Most egy jó hír már megérkezett!

  • Találatok: 813

Tragédia kell a DEPO zebra biztonságosabbá tételéhez? - FRISSÍTÉS

Ironikus eset történt a tegnapi nap folyamán: 1-2 óra különbséggel, mikor a VFKB nem támogatta a Raktárváros buszmegállónál lévő gyalogos átkelőhely biztonságosabbá tételét, egy tömegkarambol történt az érintett csomópontban! - Ez nem az első eset!

  • Találatok: 673

2024. február 3-a margójára - Az én megemlékezésem

Apám szatmári svábnak született, de kisgyerekként, ezt titkolnom, szégyelnem kellett, mert egy bélyeg volt. Ha szóba hoztam, Nagyanyám rám pisszegett, "Nem szabad erről beszélni!"

  • Találatok: 194

Utolsó nap a régi (egyben jó) orvosi ügyeleti rendszerrel…

Február 1-től a mi vármegyénket is eléri az új rendszer, amely alapján részben a mentősök veszik át az ügyelet működtetését.
A háziorvosok maradnak, de 16 óra és másnap 8 óra között a 1830-as telefonszámot kell hívni, ahol a vonal túloldalán felnőtt és gyermekorvosi ügyeletet végeznek a mentősök. Lényegében a beteget kikérdezik, és az alapján segítenek. Akár tanáccsal, vagy kiküldenek egy orvost, illetve rosszabb esetben mentőautót.

  • Találatok: 203

Lázár-Karácsony vita hatása Törökbálintra - Agyő viteldíjközösség!

Jellemzően mindenki csak azzal foglalkozik, hogy milyen káros hatásai lesznek a "Budapest-bérlet" megszűnésének Budapesten belül, de a rendszer túlnyúlik Budapest határain, és így Törökbálintra is rendkívül negatív hatással lehet a Lázár-Karácsony vita!

  • Találatok: 81

Bebizonyítottuk: Egy jó tömegközlekedési hálózat egy élhető kisváros alapja!

Az iskolabuszok beindítása megmutatta, hogy egy jól működő tömegközlekedési rendszert igenis igénybe vesznek a törökbálintiak, és ezzel jelentős mértékben csökkentettük az autóforgalmat, de itt még nem állhatunk meg! És félre kell tenni az autós lobbit, ha élhető várost akarunk!

  • Találatok: 226

Az iskolabuszok valódi kezdeményezőiről – avagy ismét más tollával ékeskedünk!

Szőke Péter és a Törökbálint Holnap Egyesület kampányolni kezdett az új iskolabuszokkal, azt a látszatot keltve, mintha azt a Törökbálint Holnap Egyesület kezdeményezte volna. Ilyen jellegű, más tollával történő ékeskedés márt történt az egyesület részéről, de most jegyzőkönyvek és előterjesztések bizonyítják a hamis állítást.

  • Találatok: 880

1. oldal / 2