A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Tragédia kell a DEPO zebra biztonságosabbá tételéhez? - FRISSÍTÉS

Ironikus eset történt a tegnapi nap folyamán: 1-2 óra különbséggel, mikor a VFKB nem támogatta a Raktárváros buszmegállónál lévő gyalogos átkelőhely biztonságosabbá tételét, egy tömegkarambol történt az érintett csomópontban! - Ez nem az első eset!

  • Találatok: 492

2024. február 3-a margójára - Az én megemlékezésem

Apám szatmári svábnak született, de kisgyerekként, ezt titkolnom, szégyelnem kellett, mert egy bélyeg volt. Ha szóba hoztam, Nagyanyám rám pisszegett, "Nem szabad erről beszélni!"

  • Találatok: 101

Utolsó nap a régi (egyben jó) orvosi ügyeleti rendszerrel…

Február 1-től a mi vármegyénket is eléri az új rendszer, amely alapján részben a mentősök veszik át az ügyelet működtetését.
A háziorvosok maradnak, de 16 óra és másnap 8 óra között a 1830-as telefonszámot kell hívni, ahol a vonal túloldalán felnőtt és gyermekorvosi ügyeletet végeznek a mentősök. Lényegében a beteget kikérdezik, és az alapján segítenek. Akár tanáccsal, vagy kiküldenek egy orvost, illetve rosszabb esetben mentőautót.

  • Találatok: 108

Lázár-Karácsony vita hatása Törökbálintra - Agyő viteldíjközösség!

Jellemzően mindenki csak azzal foglalkozik, hogy milyen káros hatásai lesznek a "Budapest-bérlet" megszűnésének Budapesten belül, de a rendszer túlnyúlik Budapest határain, és így Törökbálintra is rendkívül negatív hatással lehet a Lázár-Karácsony vita!

  • Találatok: 42

Bebizonyítottuk: Egy jó tömegközlekedési hálózat egy élhető kisváros alapja!

Az iskolabuszok beindítása megmutatta, hogy egy jól működő tömegközlekedési rendszert igenis igénybe vesznek a törökbálintiak, és ezzel jelentős mértékben csökkentettük az autóforgalmat, de itt még nem állhatunk meg! És félre kell tenni az autós lobbit, ha élhető várost akarunk!

  • Találatok: 156

Az iskolabuszok valódi kezdeményezőiről – avagy ismét más tollával ékeskedünk!

Szőke Péter és a Törökbálint Holnap Egyesület kampányolni kezdett az új iskolabuszokkal, azt a látszatot keltve, mintha azt a Törökbálint Holnap Egyesület kezdeményezte volna. Ilyen jellegű, más tollával történő ékeskedés márt történt az egyesület részéről, de most jegyzőkönyvek és előterjesztések bizonyítják a hamis állítást.

  • Találatok: 700

STOP téglagyári lakótelep! - Összeült a testület egy része is

Bejelentkezett az ország egyik legnagyobb gazdasági társasága a Polgármesternél, miszerint megvásárolták a volt téglagyár területét, és oda 500 lakásos, 4 szintes épületekből álló lakóparkot akarnak építeni. Elek Sándor azonnal jelezte, hogy azt nem, és kezdeményezte a rendkívüli testületi ülés összehívását!

  • Találatok: 213

Van gazdi?

PISTÁLY - Minden bizonnyal más területről is írhatnék, és fogok is! De itt be lett harangozva egy kampánybejárás. Viszont ennek nem lett visszhangja, pedig minimum annyinak kellett volna lenni, hogy van baj, és lépni kéne. Egyes területek lassan megközelíthetetlenek lesznek!

  • Találatok: 351

Mikből is vannak a törökbálinti dugók?

A lakosságot egyre jobban zavarja a városban tapasztalható egyre csak növekvő gépjárműforgalom. Politikai nyomásra megrendelésre kerültek szakmai anyagok, de igazából csak a találgatás megy: átmenő forgalom, sok autó, raktárak stb... Pedig csak ki kellett volna menni az utcákra!

  • Találatok: 350

Elektromos busz "nagyhatalom" lett Törökbálint

Örömmel tölti el az embert, ha a munkájának a gyümölcse beérik, és még édesebbé válik az a bizonyos gyümölcs, ha az 1-2 kisebb-nagyobb pofon után jön el. Sok keresztbe tett akarat ellenére, végül mégis csak Törökbálintra jöttek meg leginkább az eBuszok!

  • Találatok: 335

1. oldal / 2