A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

Az iskolabuszok valódi kezdeményezőiről – avagy ismét más tollával ékeskedünk!

Szőke Péter és a Törökbálint Holnap Egyesület kampányolni kezdett az új iskolabuszokkal, azt a látszatot keltve, mintha azt a Törökbálint Holnap Egyesület kezdeményezte volna. Ilyen jellegű, más tollával történő ékeskedés márt történt az egyesület részéről, de most jegyzőkönyvek és előterjesztések bizonyítják a hamis állítást.

Egy olyan komplex iskolajárat-rendszer beindítása, ami szeptember 1-jével megvalósult, a 2023. június 21-ei képviselő testületi ülésen került napirendre először, mely napirendi pont előterjesztője Elek Sándor polgármester, az anyag összeállítója jogi oldalról Berkesi István polgármesteri referens, szakmai oldalról Mezei Gyula. – Ez az előterjesztésben egyértelműen jelezve van. – Ez előtt az előterjesztés előtt senkinek nem jutott eszébe, hogy az Annahegyet, Tükörhegyet és Pistályt komplexen feltáró iskolajáratok induljanak a városban, és nem csak esetleg ezek szélét érintő megoldás szülessen, bár arra sem volt az elmúlt években előterjesztés.

Az anyag elkészültét követően Elek Sándor polgármester soron kívül befogadta az anyagot tárgyalásra.

Fontos megemlíteni, hogy jelenleg egy igényfelmérő tesztüzem zajlik.


Az iskolabuszok beindítását NEM a TH kezdeményezte!


A valódi előterjesztők: Elek Sándor, Berkesi István és Mezei Gyula
Teljes előterjesztés

Szőke Péter a posztjában megemlíti, hogy 9 személyes kisbuszok közlekednek az Idamajor és a Czégényi-tanya felé. Ez a valóságnak valóban megfelel, de ez félinformáció. Ezek a 285-ös jelzéssel közlekedő buszok elvben törökbálinti helyi járatok, és a várható törökbálinti utasszám alapján került megállapításra az itt közlekedő buszok mérete. Ami miatt ezek a buszok jelenleg kicsik, az az, hogy többségében érdi lakosú, de törökbálinti iskolába járó diákok veszik igénybe a szolgáltatást, amit korábban felmérni nem lehetett. Ugyanakkor már a tegnapi nap folyamán elkészült egy kisebb menetrendi módosítás, ami 2023. szeptember 11-étől hétfőtől már életbe lép, és a szűk keresztmetszeten már hétfőn dupla kapacitás fog a diákok rendelkezésére állni.

Tükörhegy tekintetében sokszor elhangzott, hogy az ott élők nyugalma miatt, ne közlekedjenek egyáltalán buszok a belső utcákon. – Szőke Péter maga is többször szóban mondta nekem, hogy fél a lakók nyugalma miatt. Itt, emiatt lettek a tesztüzemre kisméretű buszok forgalomba állítva, illetve amiatt, hogy többen is attól tartottak, hogy utas sem lesz. A siker valóban nagyobb, mint vártuk! Azonban már a 3. tanítási napon, azaz már kedden megoldásra került, hogy a tükörhegyi diákok is biztosan felférjenek a buszokra, így utaslemaradás már nem várható.

Nagyon örülök, hogy a kezdeményezésem, amit Elek Sándor polgármester úr soron kívül befogadott a 2023. júniusi testületi ülésre, ekkora sikert ért el, és kötelességemnek és felelősségemnek tartom, hogy továbbra is Törökbálintért, köztük természetesen ahogy a buszok is mutatják Tükörhegyért, Pistályért és Annahegyért minél többet tegyek!

És tanuljuk meg: Nem illik más tollával ékeskedni!

Mezei Gyula
Kötelességgel és felelősséggel!

Bármilyen kérdéssel állok szíves rendelkezésre: mezei.gyula [kukac] 2045 [pont] hu

Törökbálint többet érdemel!

  • Találatok: 700