A 2045.HU oldalain, csak az oldal működéséhez szükséges sütiket használjuk, továbbá a Google és a Facebook beépülő sütijei dolgozhatnak!

STOP téglagyári lakótelep! - Összeült a testület egy része is

Bejelentkezett az ország egyik legnagyobb gazdasági társasága a Polgármesternél, miszerint megvásárolták a volt téglagyár területét, és oda 500 lakásos, 4 szintes épületekből álló lakóparkot akarnak építeni. Elek Sándor azonnal jelezte, hogy azt nem, és kezdeményezte a rendkívüli testületi ülés összehívását!

Elek Sándor polgármester első körben a közösségi média felületei fejezte ki azonnali tiltakozását a tervezett beruházással szemben, ami optimista számítások szerint 1250-1500 fővel, pesszimistább számítások szerint akár 2000 fővel is növelheti a város lakosságát.

A beruházó a teljes területet rozsdaövezetként kívánja kezelni, ezzel megkönnyítve tervének véghezvitelét, ugyanakkor a terület több mint 85%-ára már érvényes igazolás van arra vonatkozóan, hogy a terület rekultivációra került, így legfeljebb a terület 15%-át lehet rozsdaövezetként kezelni.

Jelen helyzetben gyors és a város érdekében összevont erőre lenne szükség a hivatalos platformokon, ezért is kezdeményezte Elek Sándor polgármester a rendkívüli testületi ülés azonnali összehívását, hogy változtatási tilalom elrendelésével is kifejezze a testület azt a szándékát, hogy a törökbálintiak nyugalmának megőrzése érdekében nem tudja támogatni a lakópark megépültét.

Tekintve, hogy bár online harcosként mindenki ezen a véleményen van, a döntéseket nem Facebook posztokkal, hanem törvényes határozatokkal lehet segíteni, ezért is furcsa az a helyzet, hogy a Törökbálint Holnap Egyesület (ellenzéki összefogás: DK, LMP, MSZP, Momentum, Jobbik) képviselői közül a legnagyobb szószólók (Szőke Péter és Bruder Márton) és az immár DK-s Szentmiklósi-Tóth Tamás nem vettek részt a rendkívüli ülésen. Ezzel szemben a Fidesz frakciójának képviselői, a kötelezettségüknek eleget téve, teljes létszámban jelen voltak az ülésen, hogy tiltakozásuknak hangsúlyt adjanak.

Úgy gondoljuk, hogy a képviselők azért kapják a tiszteletdíjukat, hogy egy ilyen fontos ügy esetében személyesen legyenek jelen a város jövőjét befolyásoló üléseken.

A rendkívüli ülés furcsa színfoltja volt továbbá, hogy miközben a Fidesz frakciója egyöntetűen és egyértelműen amellett foglalt állást, hogy ez a beruházás Törökbálint területén nem valósulhat meg, addig a TH képviselője, Turai Tamás azt kezdte taglalni, hogy ezért cserében vajon milyen közérdekű kötelezettségvállalást (iskola, óvoda, orvosi rendelő stb.) vállalna a beruházó. - Ekkor Elek Sándor félbeszakította a TH képviselőjét, hogy erről nincs mit beszélni, mert ezt a beruházást nem akarjuk, nem akarhatjuk!

A 2045.hu csapata kész előkészíteni egy nagy volumenű tüntetést amennyiben a tervezett beruházást csak ezen az úton lehet megakadályozni!

  • Találatok: 237